tisdag 2 juni 2009

Förlagsavtal på väg

Ska just korrläsa författare A:s förlagsavtal åt förläggaren. Vi ska skicka det med posten idag och på måndag kommer hon hit för påskrift. Nu finns det alltså ingen återvändo!

Jag har varit redaktör till ett par böcker av henne tidigare och jag vet hur det brukar bli. Hon är charmig och trevlig som få, men hopplös vad gäller att ta instruktioner och kritik. En övning i diplomati! En del av hennes böcker har dock sålt rätt bra och eftersom det är hårda tider är det bara att bita ihop.

Konstigt nog ser jag dock framemot detta projekt. Jag gillar ju trots allt att grotta in mig i hennes texter. Dessutom är det ju alltid skönt att ha åtminstone en författare att gnälla över ...

5 kommentarer:

Anna sa...

hihi. kul inlägg.

Janna sa...

Hur gick det med gräddfilsmanuset? Tyckte din förläggare också om det?

Förlagsredaktören sa...

Han har faktiskt inte bestämt sig ännu! Det var visst inte så bråttom längre ;-) Men jag vet att han har lovat författaren besked innan veckan är slut, så det börjar ju bli dags.

Anonym sa...

Det där med kritik är inte helt lätt, varken att få eller ge. När jag började gå på skrivarcirklar gjorde det verkligen ont i "författarsjälen" att få kommentarer om sådant som var "fel" eller dåligt.
Men med tiden har jag inte bara lärt mig ta kritiken som sådan, jag har också lärt mig AV den, samt lärt mig skilja mellan relevant kritik och irrelevant tyckande.
Men jag har nog också haft turen att hamna i en mycket bra grupp med en oerhört bra ledare. Hon är kunnig, och duktig pedagog och trycker mycket på att varje synpunkt, positiv som negativ, måste motiveras.

Helena Palena sa...

Tror jag vet vilken författarinna du åsyftar...

 
Blogg listad på Bloggtoppen.se