måndag 22 juni 2009

Fira?

På dagens redaktionsmöte föreslog jag att vi ska äta tårta på fredag för att uppmärksamma ett slutfört projekt. Man ska fira allt som går tycker jag. Nya böcker, försäljningsframgångar, uppnådda resultat och budgetar etc. Det är också ett bra sätt att skapa gemenskap och god stämning.

Förläggaren är skeptisk till firande. Han är mycket bra på att komma med uppmuntrande ord, men det där med att fira så att andra ser - det går bort. Han tror att om man firar när det går bra skrattar folk åt en när det går dåligt. Bäst att vara blygsam och inte sticka ut. Marknadsföraren har egentligen inget emot själva firandet, men vill inte äta tårta i onödan (klent argument som inte räknas tycker jag).

Mitt förra förlag firade ofta. Det var antingen champagne och snittar eller kaffe och tårta. Ibland hade till och med tårtan marsipanöverdrag med aktuellt bokomslag (lite tacky men kul ändå). Det förlaget var långt ifrån det trevligaste i branschen att arbeta vid, men fira det kunde de!

Jag har på senaste tiden börjat misstänka att min förläggare läser den här bloggen. Det här inlägget blir därför ett litet test. Får jag tårta i slutet av veckan kan det kanske vara ett bevis på att han faktiskt läser. Eller så är det snarare ett bevis på min övertalningsförmåga ...

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ska vi inte ta och hoppas på lite tårta i alla fall? Eller åtminstone lite päroncider.

Liz Wennberg sa...

Tårta? Tycker det låter ut som ett jävla barnkalas.

Skulle jag få bestämma skulle det bli äkta pizza och rött vin. Och ingen tjafspizza med riven ost och ketchup eller vad sjutton folk sätter på den.

Och detta säger jag inte bara för att jag råkar vara kock. Jag tycker så ändå.

E sa...

"vill inte äta tårta i onödan"
Vad är det för en ursäkt egentligen? Om det finns en anledning att fira så ska man fira, och lite tårta är aldrig fel. Men varför behöva någon anledning till tårta egentligen? ;)
Tycker att det är en bra ide, ett positivt sätt att avsluta projektet på en god not. Håller med dig till 100%. Och undrar vilken fjant denna Förläggare är...
"om man firar när det går bra skrattar folk åt en när det går dåligt." ??? Skit i de som skrattar. går det dåligt så går det dåligt, men varför tänka på det just då? då blir det ju en självuppfyllande profetia.

 
Blogg listad på Bloggtoppen.se