torsdag 4 juni 2009

En undersökning

Jag tänkte göra en liten undersökning hos er läsare av den här bloggen.

Ni funderar ju ganska mycket på vem jag är. Nu känner jag att det vore trevligt att veta lite mer om er läsare.

Om ni berättar lite om er så lovar jag att berätta lite mer om vem jag är. Jag kan till och med lova att jag avslöjar ytterligare ett förlag som jag inte jobbar på.

Vad sägs om det?

-- Post From My iPhone

14 kommentarer:

Anonym sa...

Jag är samma person som jag var sist jag kollade efter. Sorry liksom.

//Liz Wennberg

Anjo sa...

Andreas Johansson, copywriter på reklambyrå i Göteborg. Har genom åren bl.a. jobbat med Norstedts, Rabén, Prisma och Forum. Hela mitt liv kretsar annars kring att bli färdig med den stora romanen (och uppföljarna).

Christin sa...

Christin Ljungqvist, ihärdig författarwannabe som slipar på 7 år gammalt manus och inte direkt ger sig. Bor i Göteborg, går en skrivarkurs på distans vid Bona Folkhögskola, går på semester på fredag.

Karin sa...

Okej, jag får väl avslöja mig jag också: Karin Rebas, allmänt litteraturintresserad ledarskribent.

Anonym sa...

Okej, ni andra presenterar er med namn. Jag heter Ingalill Orrvik, men kallas tämligen allmänt Ninna.
Är "vanlig" människa, arbetar alltså inte inom bok- eller tidningsbranchen.
Har alltid levt med läsande och skrivande, men sedan tre år tillbaka har jag satsat allt på min livsdröm: Att bli publicerad författare.
Har nu ett bokmanus som är på sista finslipningen. Det har gått ett varv bland ett antal förlag så jag insåg att det behövde en genomgripande renovering.

Ytterligare två halvfärdiga bokmanus finns, varav den ena en deckare/rysare. Ett antal noveller väntar på ytterligare noveller - så det kan bli en samling av dem. Också dessa med lite lätt rysarudd av olika slag.
Har ett projekt i planeringsstadiet, tillsammans med min skrivarcoach, men det är en hemlis än så länge.

Sedan oktober 2007 bloggar jag, och har en hemsida med axplock ur mitt skrivande.
Jag har två bloggar, förresten, men den andra är det mest foton på.

Helena Palena sa...

Har tittat in en eller två gånger förut. Men ska nu lägga dig i min blogroll. Jag skriver alltid - i skallen. Det är orden som gäller. Men det blir alltid annorlunda på pränt. Läser just nu Lars Norén. Han vill alltid skriva. Tänker jämt på det. Jag har sktivit en bok. Och ska skriva flera. De är på G.

Ramona Fransson sa...

Ja, du vet redan vem jag är. Jag är aldrig anonym. Har ett eget förlag som firar tre år i juli. Mina deckare och självbiografi säljer helt fantastiskt, de har nyss kommit ut i pocket. Utom min senaste deckare som kom i mars och är inbunden.

Recensionerna av böckerna är varierande. Från att hyllas till stjärnorna till att sågas jämns med fotknölarna. Hahahaa, men jag är helnöjd, som Henke Larsson brukar säga.

Ha de gott!
Ramona

Carina sa...

Jag heter Carina Holmgren och gör ibland inlägg här som anonym.
Har ingen egen blogg, men gillar däremot Förlagsredaktören.
Lever fortfarande i "mitt liv före debuten". Med andra ord är jag en sann optimist, eller möjligen en filur som tappat kontakten med verkligheten.
Har haft någon vända med manus inne på förlagen tidigare, med blandat resultat. Kör just nu ytterligare en sväng med nytt material och hoppas på vänliga grindvakter och kloka förläggare ;)

Jag tror faktiskt allt är möjligt, även om det inte riktigt känns som det för stunden.

Yossarian sa...

Har givit ut en bok på ett halvstort förlag (gick sådär), och ska snart ge ut igen på Det Stora Förlaget. Till Manilla ikväll med andra ord. Vill vara anonym. Är intresserad av hur det funkar internt. Och inser att jag behöver en mentor eller nåt som författare. Tips? Ska ev översättas och har noll koll på hur sånt funkar.

Emma Lind sa...

Jag heter Emma Lind, journalist på tidningen Vänersborgaren, talskrivare på Talskrivarna.se
Jag ska ge ut en kåseribok på eget förlag till hösten (om inget förlag nappar vill säga). Jag har även en snart färdig roman som jag hoppas ska nå ut.

ann helena rudberg sa...

HEJ!
Ann Helena Rudberg, bloggare, journalist och författare. Har fått Ett Sekel av Tystnad och Marilyn Monroe Min Berättelse utgivna. Har utlandsrättigheter för Marilyn-boken är det intressant för dej?

Nattens bibliotek sa...

Jag är nybliven läsare av din blogg. Jag hittade dig på twitter när jag kollade vilka som följde piratförlaget. Siri Wikander heter jag och jag driver bloggen Nattens bibliotek. Till vardags skriver jag på en roman. Går författarskolan för Anna Schulze på Folkuniversitetet. På jobbet skriver jag på intranätet om personalfrågor.

Anonym sa...

Här är en lite småhemlig bloggarare från ett annat förlag och på en annan funktion, dock bloggar jag inte direkt, men indirekt om att finnas på förlag. :-)

Anonym sa...

Är ej en aspirerande författare men däremot en passionerad bokläsare (lite sjukligt nästan- slukar allt och kan inte sluta:).
Min stora dröm är att bli lektör för ett förlag, men tyvärr har jag inte rätta utbildningen för det.
Skulle valt en annan utbildning men när det begav sig visste jag ju inte att det valet jag gjorde skulle visa sig vara helt fel.
Finns det kanske ngn förlagsmänniska som kan berätta om maskineriet, d.v.s. vilka anställs som lektörer av manus och vilka urvalskriterier ställs? Jag bryr mig inte om att lönen är usel (har hört detta).

Vore ytterst tacksam för svar...

Mvh Susanna M.

 
Blogg listad på Bloggtoppen.se