fredag 12 juni 2009

Boktipset.se - vad tycker ni?

Jag har nu varit medlem i boktipset.se i två veckor. Jag har varit inne på sajten åtminstone varannan dag och i början tyckte jag faktiskt att det var ganska trevligt. Det var kul att kolla igenom folks bokhyllor och även roligt att själv betygsätta. Jag startade en egen grupp. Den har nu 13 medlemmar. Jag är jätteglad för att ni gått med och ni är säkert jättetrevliga allihopa, men kom igen 13 stycken!

Jag vet att det är betydligt fler som läser den här bloggen än 13. Ni gillar uppenbarligen böcker. Varför struntar ni i boktipset.se? Eller är ni där men bryr er inte om att gå med i gruppen? Det kan jag i och för sig förstå. Det är ju inte den liviligaste sammanslutningen direkt. Förutom jag själv är det bara tre som skrivit något överhuvudtaget på gruppsidan. Två bloggläsare (kul!), och så Sigge Eklund, mannen bakom sajten. Roligt, men inte riktigt tillfredsställande ändå.

Ni som registrerat er - vad tycker ni? Hur ofta är ni där? Vad använder ni den till? Jag tycker nog fortfarande att jag får ut mer av att läsa bokbloggar. Det är helt enkelt för lite aktivitet på boktipset.se för att jag ska orka bry mig. Men jag vill inte vara helt negativ. Sajten är ju fortfarnade ung. Kanske är folk bara blyga så här i början. Eller är det kanske som en av gruppmedlemmarna Ingrid Månsson säger:

"Beror nog på att den här typen av sidor inte blir långvariga efterson de känns alltför konstruerade av det företag som tänkt ut dem och inte av användarna. Ingen frihet att lägga in böcker man läser utan enbart möjlighet att lägga in böcker som alla redan läst."

Vad tror ni? Boktipset.se - finns det kvar om ett år?

12 kommentarer:

Liz Wennberg sa...

Jadå, boktipset finns kvar om ett år. Men jag är så obeläst att jag inte har förtroendet att betygsätta böcker. Tror jag. Jag hade liksom glömt bort att jag reggat mej i din grupp. Kan du någonsin förlåta mej?

Och då allt kommer omkring är bokbloggar bättre.

karin sa...

Som jag skrev någon gång på min blogg tycker jag att problemet är att Boktipset inte belönar nördighet. Tipsen jag får där är väldigt allmänna - det känns som att de kunde ha riktats till vem som helst som också har tagit sig igenom världslitteraturens största klassiker 101. Ferlin, Linna, Woolf känns varken överraskande eller personligt. Jag hade gillat sidan mer om det hade varit möjligt att välja - och välja bort - kategorier - till exempel gav jag någon gång Stina Wirséns barnböcker högt betyg, nu fylls min tipslista av typ Vilda bebin, böcker för tvååringar, trots att jag trycker bort barnbokstipsen gång på gång.

Bitten sa...

Jag gick just med.. :-) Försökte också skriva på Gruppen Blogg.. men det verkar inte som om det kom in..?? Ska kolla mer på hur allt funkar sen..

Kerstin sa...

När man har lagt in hundratals böcker man läst och tipsen som kommer upp efter det är helt urusla så tröttnar man ju... Därför är jag aldrig inne på Boktipset längre trots att jag kände mig entusiastisk när jag var betatestare på sajten...

carina sa...

I förra veckan tog jag bort min sida på boktipset. Jag är inte säker på vad jag egentligen förväntade mig när jag gick med, men vad det än var jag hade hoppats på - så infriades det inte.
Jag glömde bort sajten och med det även att Förlagsredaktören hade en grupp (hemskt ledsen att jag aldrig gick med där).
Visst kan man snappa upp ett par goda tips. Men nja... är inte boktipset lite av en virtuell skrythylla?

Joakim sa...

Jag är inne kanske varannan dag och gillar den. Det har blivit roligare senaste veckorna eftersom allt fler man känner är medlemmar nu, så att det börjar bli en del kommentarer på ens inlägg. Så jag tror nog att den finns kvar garanterat om ett år.

Ninni S sa...

Jag gick med för ett tag sedan, satt en halv dag och betygsatte böcker, fick veta att min boksmak är mer lik Ebba von Sydows än Linda Skugges. Gott så. Men sen vet jag liksom inte vad jag ska göra. Kanske går jag in igen innan det är dags för den stora semesterbeställningen från adlibris.

Förlagsredaktören sa...

Verkligen intressant att läsa vad ni tycker! Jag instämmer i det mesta. Vi får helt enkelt forsätta följa fallet och se vad som händer.

Bitten sa...

Jag tycker det är fånigt att man inte kan LÄGGA IN böcker själv!! Och var hämtar dom sina uppgifter?? Bara första dagen var det flera böcker/författare jag ville ha med som inte ens fanns.. Tråååkigt!! På Facebook, i "bokhyllan" där, är det väldigt sällan man inte hittar vad man letar efter.. dom är ju kopplade till Amazon.. Den här boksajten borde också koppla upp sig till någon sajt där man kan plocka ner det man vill ha!!

Förlagsredaktören sa...

Jag har heller inte hittat alla titlar jag sökt på. Såvitt jag vet är boktipset.se kopplat till adlibris. Det är väl därför en hel del utländsk oöversatt litteratur saknas.

Denise sa...

De skriver nu på sajten att det kommer att gå att lägga in böcker inom en snar framtid.

Bitten sa...

Men på AdLibris kan man väl hitta det mesta?? Jag köper t.ex oöversatta böcker därifrån rätt ofta..

Nåja.. :-) Om dom nu ska fixa det där så att man kan "hämta" böcker sen, så blir det ju roligare!

 
Blogg listad på Bloggtoppen.se