onsdag 27 maj 2009

Gräddfilsmanuset igen

Vill bara meddela att jag trots allt inte tog med mig gräddfils-manuset hem i måndags. Jag blev helt enkelt tvungen att prioritera annat jobb (ett korr som måste bli klart). Jag tog heller inte med det hem igår av samma anledning. Det finns ändå gränser för hur mycket jag är villig att arbeta hemma. Men det är klart om förlaget får för sig att införa bonussystem är jag villig att tänka om ... Hursomhelst har jag idag avsatt tid för genomläsning. Jag kommer alltså att hålla mitt löfte till förläggaren och återkomma till honom innan veckan är slut.

Och nej, jag har inget dåligt samvete gentemot författaren. Som många av er vet brukar det ta månader att få besked från förlagen. Den här personen kommer att få sitt besked innan det ens har gått en månad! Rätt bra ändå, eller hur?! Fortsättning följer, jag lovar!

8 kommentarer:

Liz Wennberg sa...

Okej, bra då vet vi. Jag blev som orolig och tänkte om den stackars gräddfils-författaren ska måsta vänta två månader. Den som känner "chefen" och allt.

Tycker du ska gå på en kafferast nu. Du har jobbat på bra.

Simona sa...

Jaa, precis, stackars stackars gräddfilsförfattaren. Alla vi andra utan gräddfiler tycker synd om denna människa. Verkligen. Hoppas, hoppas att han/hon blir utgiven nu, det har han/hon förtjänat. Som känner förläggaren och allt. Kan knappt bärga mig tills jag får läsa boken.

Bitter?
Jag e inte bitter.

Sofia sa...

Men varför är det alltid så? Man släpar dessa manushögar fram och tillbaka - tror att kvällen ska räcka till att läsa manus, korra, lägga barn och i bästa fall se på nyheterna. Och trots det (släpandet inte troendet) ligger det alltid något oläst manus och gnager i en samvete!

Sofia sa...

iiiiiiiiii korrfel! "ens samvete" ska det vara.

Fredrika sa...

Oj, gräddfilsförfattaren ska få uthärda en hel månad innan hon/han får sajna avtalet med er. Vilket verkar vara ett troligt scenario.
Hoppas verkligen att hon/han har ett bättre manus än de andra "vanliga" manus som ni bär fram och tillbaka i ett par månader...

Liz Wennberg sa...

Gå inte så hårt åt förlagsredaktören. Gräddfil och morötter är bra shit.

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

Upp till tre månader lär vi vanliga dödliga få vänta på ett svar. Snittiden på mitt manus var nog cirka en månad, la det inte så noga på minnet.
Men mitt manus ville ingen ha, och
jag undrar om det ens kom till hel genomläsning. Tråkig början = refusering. (Jag har ändrat min början helt nu.)

Jo, ett förlag vet jag som läste hela. Vilket även var det enda förlag som gav mig ett omdöme från lektören. Ett mycket glädjande sådant trots refuseringen.
HEDER åt det förlaget.

Nästa gång jag skickar manus ska det vara 100 gånger bättre och då ska just det förlaget få första tjing.
Jag skriver nämligen jäkligt bra - inga korr- och stavfel här inte, inga språkliga grodor heller - det var historien som inte nådde ända fram.

(Nu hände det som alltid händer när jag skriver. Jag skriver, läser igenom, tycker allt är okej - och skriver ut eller som nu, publicerar det. Då läser jag igenom det igen, finner att jag gjort något fel. Ändrar!)

 
Blogg listad på Bloggtoppen.se