tisdag 19 maj 2009

Google-avtalet

Vad vi pratade om på lunchen? Lite skvaller. Inget om sopiga manus. (Tvärtom kommer det många bra in hit. Fast det sa jag förstås inte till henne.) Inget heller om pappabok-trenden.

Däremot faktiskt en hel del om google-avtalet. Jag förstår faktiskt inte hur någon i förlagsbranschen kan vara för detta. Hela förläggeriet bygger ju på upphovsrätt. Det är upphovsrätten som betalar våra löner. Varför vill man gå med på att skära i den? Hur tänker man då?

4 kommentarer:

Christin sa...

Det undrar jag också. Google-avtalet skrämmer mig och förlag (tror jag läste om Albert Bonniers nu senast?) som funderar på att skriva under detta, kommer jag inte att skicka mina manus till. Så enkelt är det (med förhoppning om att något förlag INTE skriver under).

Malin sa...

Böckerna är dömda till att komma ut i digitalt format förr eller senare. Huggande spekulanter på den anpassningen finns det gott om. Varför inte pusha för http://en.wikipedia.org/wiki/Amazon_Kindle som ett alternativ?

Unknown sa...

Jag kommer att skicka till alla förlag. Jag tänker inte sitta och bekymra mej över hur avtalen hos förlagen ser ut nu. Det kommer säkert att ha hänt en hel del innan jag har lärt mej att stava och få skriva mitt namn på ett papper.

Unknown sa...

Det finns ju faktiskt några få svenska bolag som har hoppat av avtalet och vissa har ju stannat kvar, Bonniers själva shoppade av för att försöka söka eget avtal vid sidan om för Google.

 
Blogg listad på Bloggtoppen.se