söndag 26 april 2009

Hörselkåpor

Varje söndag försöker jag läsa vetenskapssidorna i DN. Tänker att jag ska börja ett nytt liv med kunskaper inom inte bara det allmän-humaniora, utan också faktiskt klara av att starta konversationer i det naturvetenskapliga ämnet.

Har dock svårt att koncentrera mig. Jag börjar tänka på en skröna jag hört om DN:s vetenskapsjournalist Karin Bojs. Tydligen tycker hon att de andra journalisterna på redaktionen surrar så mycket att hon inte kan tänka sina stora vetenskapliga tankar. Hon använder därför hörselkåpor. Detta är ju fantastiskt roligt! Jag kan se hennes irriterande nedsättande blickar mot kultur-flummisarna där hon sitter med sina jättekåpor. Kanske ska jag prova det själv. Glida runt i förlagskorridoren med ett par enorma gula hörselkåpor. Och när jag tröttnat på marknadsförarens eller förläggarens tjat och prat. Hörselkåporna på!

Hej hej, nu är det jag som sticker till närmsta byggvaruhus.

3 kommentarer:

Johanna L sa...

Jag har i flera år tänkt samma tanke för mitt jobb. Jag är lärare... Undrar hur det skulle tas emot att dra på sig ett par en högljudd lektion. Men det skulle vara så kul att göra det.
Skulle dessutom hemskt gärna ha dem i arbetsrummet så att det kunde göra skäl för sitt namn arbets-rum.

Anna sa...

Kan från säker källa berätta att ryktet stämmer mycket bra. Det är dock bara när hon skriver, inte tänker. Men hon är inte ensam, det är många på DN som har hörselkåpor...

Anonym sa...

Har också hört att det är sant. Hon och hennes assistent har hörselkåpor, enligt min källa.

Vi jobbar nära varandra. Hon brukar komma cyklande över Västerbron samtidigt med mig och plingar irriterat när jag kliver över övergångsstället på Gjörwellsgatan och råkar sätta två fötter utanför övergångsstället och hamnar några decimeter ut på cykelbanan. Hennes cykelbana. Då är hennes ögon är stora och arga.

Det piggar upp.

 
Blogg listad på Bloggtoppen.se