onsdag 1 juli 2009

Vulkan

Jag har ju som sagt gjort en blok via vulkan.se. Mycket intressant, lärorikt och så vidare. Hursomhelst undrar jag nu hur många ex varje titel egentligen säljer på vulkan?! Jag vet ju hur svårt det ibland kan vara även för förlagen att få ut sina titlar till den breda massan. Hur svårt är det då inte för privatpersoner med noll kronor i marknadsföringsbudget?

Titlarna på vulkan är ju dessutom ganska dyra. Betalar någon hundrafemtio kronor för en pocket av en helt okänd, oredigerad och okontrakterad författare. Vad har ni för erfarenhet? Ni som provat lyckan på Vulkan. Har det varit värt besväret?

8 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har liknande funderingar.
Nu ligger min där. Kommer det att hända något med den?
Hade jag köpt en pocket för över 200 kr? (Det mesta är tryckkostnader)

Jag är mycket tveksam. Jag tror inte jag får så många röster heller. Har för lite släkt och för få vänner och arbetskamrater.

De som läser min blogg?
Hehe mitt dagsgenomsnitt unika besökare ligger på 22. jag är inte tillräckligt kontroversiell antagligen.

Nej om jag blir publicerad och får sålt mina romaner, så blir det nog på det traditionella sättet.

Nämligen det att jag skriver en BRA bok med ett BRA språk och ett förlag ger ut den.

blok@vulkan.se Ninna Orrvik i ämnesraden

blogg: ninnasbokblogg.blogspot.com

Fibonacci sa...

183 sålda. Ingen marknadsföring, what so ever. Man får vara glad om de lokala boklådorna köper in ett par ex. Jury skrev i sin recension att min bok var en av de bästa de året. (utan redaktör och korr.läsare) Så det var inte Gudruns och Nisses semesterbilder precis. Kort sagt är du liten (vulkan) så kan du skriva hur bra som helst. Det hjälps liksom inte. Men detta är väl inga nyheter precis. Jag slår in öppna dörrar som vanligt!!

Anonym sa...

Och inte får man själv ut så många kronor heller. Ens om man får någon såld. 20 kr styck får jag om jag har tur. Och får inte ett öre om den inte säljer för mer än 1000 kr på ett år. Eller var det när min andel når över 1000 kr?

Så risken att bli rik är nog lika stor som risken att bli berömd - om man förlitar sig på Vulkan.

Men lite kul är det ju samtidigt.

Liz Wennberg sa...

Jag tar en tia per såld bok, en femma per såld mp3. Någon har köpt en inbunden av min för trehundranå vaddå. Tyvärr tyckte jag min bok blev ganska dyr, men det beror på sidantalet.

Jag är ju inte med på Vulkan för att få sälja, utan i första hand för att någon nominerat mej. Jag hoppas på att vinna och sedan sälja. Eller ännu bättre; vinna och att någon ger ut mej.

Typ.

Anonym sa...

Jag ändrade layouten på min. Lyckades minska antalet sidor med 46, och sänkte därmed priset med 34 kronor.

Fast jag kan nog tycka att min "skrivarhandbok" med noveller och hela baletten är värd sitt pris - men hur många kommer att hitta den?
Och våga köpa den!

Å andra sidan hade jag aldrig lagt in den på vulkan om jag inte blivit nominerad.
Vill hellre bli publicerad "på riktigt".

Författaren sa...

Hörni! Att bli publicerad på riktigt, stort förlag är ingen som helst garanti för försäljning, pengar och kändisskap. Har själv givit ut böcker på de största förlagen, och man är där en simpel författare i mängden. När man berättar för bekanta och grannar och så att man skrivit böcker ser de frågande ut. Jaha, men du är ju varken Liza Marklund, Jan Guillou eller Håkan Nesser, har kan du då vara författare? Räkna med minimal publicitet och ett par hundra eller kanske tusen sålda ex. Även om böckerna är bra.

Sune Olsson sa...

Vulkan är inget förlag. Deras affärside år lik "Gör en bok".

Du gör allt arbete själv. Vulkan administrerar försäljningen. Till dig själv, dina vänner och släkt.

Om de presenterade säljsiffrorna skulle det stödja mitt påstående.

Deras system för utbetalning av författarens del av intäkter är också utstuderad. De flesta får sannolikt sin utbetalning i februari påföljande år. Det betyder att Vulkan ligger och förräntar pengarna rätt länge. Ännu längre till och med. Jag väntar fortfarande på vad de skulle ha betalt för min bok i februari. För snart ett halvår sedan.

Vulkan är som förlag betraktat en bluff.

Runt 200 kronor för en bok med mjuka pärmar och en okänd författare! Vem fan betalar det. Inte jag. (Men jag visste hur boken slutade).

f i f f i. sa...

Här är min åsikt i Vulkandebatten:
http://ufo-fiffi.blogspot.com/2009/09/hej-da-vulkanen.html

 
Blogg listad på Bloggtoppen.se