fredag 3 juli 2009

Lyxlunch

På väg tillbaka efter lunch med fd kollega. Han berättade att han i hemlighet spelat in sitt senaste lönesamtal med mobilen. Vet inte riktigt vad han ska använda det till, men en dag kanske det kan komma väl till pass. Han gör alltid sådana där saker. Han är street smart. Tror han. Detta är vad vi åt. 156 kronor. Det går bra nu.-- Post From My iPhone

4 kommentarer:

Anonym sa...

156 kronor för lite spagetti och purjolök och nåt annat grönt!

Tur man inte bor i Stockholm

Fibonacci sa...

Jag brukar alltid inleda lönesamtalet med följande fras: ”Det är oacceptabelt.” Vilket efter mycket om och men brukar ge ett par hundra extra i månaden.

Just nu tjänar jag 25000 kr/mån som gymnasielärare. Ungefär som en redaktör i din ålder, väl? Tur man kan dryga ut kassan som lite sommarlovsförfattare.

Liz Wennberg sa...

Jag är då en alldeles utmärkt anställd som har nästintill noll krav. Jobber som verksamhetsansvarig eller föreståndare kanske det heter med urusel lön - och klagar inte. Sanslöst sjukt.

Liz Wennberg sa...

Ninna; jag kan ju meddela att jag läxade upp en köksmästare (som jobbat på "ett bra ställe i Stockholm") på den tiden jag jobbade som kock genom att säga följande;

Inga stockholmsportioner, nu är vi i norrbotten, ös på!

Han la väl upp en fem friterade kroketter på tallriken. Jag utökade med tio.

 
Blogg listad på Bloggtoppen.se