onsdag 8 juli 2009

Vad vi äter

Riktiga förlagsredaktörer äter bananmackor. Minst en om dagen. Ibland två.-- Post From My iPhone

10 kommentarer:

Liz Wennberg sa...

Nu skojar du.

Anonym sa...

Bananmackor är gott.

En annan påhittad förlagsredaktör sa...

Började klockan åtta idag. Läste ett par manus som lektören tyckte jag skulle titta på. De åkte direkt i slasken. Drack kaffe. Tog tunnelbanan till ett författarmöte på Söder. Roligt. Författaren både snygg och trevlig. Klockan 12 åt jag lunch med en före detta kollega. De påstår att de saknar mig. 14-15 sista redaktionsmötet innan semestern. Antog ett manus som jag tycker är rent uselt. Otrevlig författare också. Snart semester.

Liz Wennberg sa...

En annan påhittad förlagsredaktör; Det låter ut som om det är mitt manus du antagit. Blir spännande att höra från dej. Jag är rent överjävligt taskig så förvänta dej inget tack för att du antog mej. Betalningen vill jag helst ha svart och i förskott. Avtalet vill jag ha innan veckan är slut eftersom jag har dålig erfarenhet av gubbar i hatt som äger fölag som man aldrig får ett avtal att skriva på.

Jag börjar elva imorgon.

Liz Wennberg sa...

Förlag ska det stå, du ser, jag kan inte alls skriva.

Förlagsredaktör II sa...

Inga problem. Stavning fixar våra 13 språkpoliser. Det viktigaste är att du är lokaliserad i Stockholm och ser bra ut.Till S-holm kan man alltid flytta och ditt utseende ser väl bra ut även om det är lite halvt.

Anonym sa...

Å andra sidan. Om författaren kan stava själv, slipper du betala ut lön till 13 språkpoliser.

Fusk FR sa...

Jag garantera dig att alla stavar fel. Eller åtminstone glömmer ett ord eller en bokstav här och där. Så de 13 språkpoliserna behövs. Det är korrekturläsarna som utgör skillnaden mellan en bra och dålig bok.

Jaaa. Ok. Jag överdriver lite.

Liz Wennberg sa...

Jag är inte en korrektstavande vill-bli-författare, men jag tror jag skulle vara lite mer säljande än alla andra. Faktiskt. Så där irriterande bra att förlag undrar hurihelvete de kunde nobba mej gång efter gång. Men nu har jag ju fått mej ett förlag. Avtalet för granskning ska vara i min brevlåda senast imorgon.

Liz Wennberg sa...

... och den påhittade förlagsredaktören hittade en annan författare - eller blogg.

 
Blogg listad på Bloggtoppen.se