Dagens Nyheter har i ekonomidelen varje dag under sommaren frågat mer och mindre kända företagsledare vad de läser i sommar. Idag är det Yvonne Arentoft, generalsekreterare på Svenska turistföreningen som får svara. Hon har läst: "Det biologiska ledarskapet", "Hångla mer" och "The anatomy of courage". Den sistnämnda var dock var lite tung, så den varvade hon med Stieg Larson-triologin och Denise Rudbergs alla böcker.
Först och främst. Bra och genomtänkta svar tycker jag. Först en seriös och jobbanknyten bok. Visar att hon tar sitt ledarskap på allvar. Sedan en lite tokrolig bok som visar att hon har glimten i ögat. Sist en tungviktare. Visar att hon är litterär. Men sedan spårar det hela ur. Du borde ha stannat vid courage-boken Yvonne!
Jag uppskattar att Denise Rudberg har skrivit omkring tio böcker. Tillsammans med Stieg Larsson och de andra tre innebär det att Yvonne Arentoft i sommar har läst 16 böcker. Är det riktigt sunt egentligen? Läsa 16 böcker på några veckor? Jag förstår det inte. Det var bara det jag ville säga. Nu ska jag ut och turista lite tror jag.
Jesus är sexig för högerns nätkrigare
7 timmar sedan
4 kommentarer:
det är väl absolut sunt? det osunda är väl att välja att läsa just denise rudberg, ehm. Men allvarligt talat, inte kan man väl få för mycket av det bästa i världen?! (läsning).
Jag föredrar inte själv Denise Rudberg, men det måste finnas litteratur för alla.
Det klagas ofta på att dagens barn och ungdomar inte läser. Men jag är övertygad om att betydligt fler skulle börja läsa (och fortsätta med det) om de slapp läsa en massa torra berättelser av författare som man måste läsa.
Så varför skulle det vara osunt att läsa Denise Rudberg (fast jag kan ju se ironin i kommentaren)?
Jag är tveksam om jag alls hade börjat läsa igen efter skolans satans boklistor man skulle läsa om det inte varit för Denise Rudberg, Mats Strandberg, Katarina Mazetti, Martina Haag och de andra avslappnade som tycks ha hamnat i "ful litteratur" genren.
Men det är klart, jag lär aldrig ingå i den skala som läser Dostojevskij, så jävla coolt tycker jag inte det verkar att plåga sej igenom en bok.
Summan av kardemumman; smaken är delad - som baken.
(Varför öppnade jag ens käften?)
nej, jag var ironisk gällande det där med denise rudberg, jag gillar inte henne men respekterar såklart folk som gillar henne och så vidare i politisk korrekthets tecken.
Visst ska man inte behöva läsa klassiker men det har uppstått någon ny slags syn på att man är pretto bara för att man inte uppskattar martina haag, denise rudberg och camilla läckberg. Läsning för vissa är att lära sig mer om sig själv och sin verklighet, för andra bara en avkoppling - ingen värdering lagd i någon av dem.
Jag tycker att man måste läsa klassikerna i skolan för att de har påverkat världen mycket, men att man också (typ var tredje bok?) borde få välja bland nyare och mer avslappnande böcker (som marian keyes, rudberg etc) så att man även i skolan får en input i att läsande också kan vara på det sättet.
så jag håller med dig, liz wennberg, delvis åtminstone.
Ett ögonblick här nu redaktören. Kanske lite förhastade slutsatser dragna av ett bokval.. Bara det att någon säger sig ha läst en bok om ”Det biologiska ledarskapet” är väl inte i sig ett bevis på att personen ifråga ”tar sitt ledarskap på allvar”?? Ett mycket klarare tecken enligt mig skulle vara ifall ledaren ifråga skulle besvära sig med att lära känna sin egen personal. Åtminstone de allra närmaste. Och åtminstone så att hon - när det behövdes - kunde urskilja sin egen personal bland de som var inbjudna som gäster på hennes egen arbetsplats.. lite pinsamt att behöva fråga ”jobbar du här” – när de anställda nu inte är SÅ himla många..
Lite pinsamt också när företagsledaren och VD:n pratar illa om sin egen personal när hon är ute och turistar på de olika anläggningarna. Detta till folk hon själv inte känner – men som nu råkar känna de som hon pratar om.. Världen är liten, turistbranschen ännu mindre och de olika vandrarhemspersonal känner varandra. Detta borde även VD för ett företag med omsättning över 200 mille ha fattat. Annars är man ju dum i huvudet.. och därmed ingen bra ledare. Inte särskilt psykologisk i alla fall - kanske ”biologisk” då.. ;-)
Dessutom är ju antalet lästa böcker inte heller någon som helst garanti för att man har fattat ett jota om innehållet..
Skicka en kommentar