fredag 14 augusti 2009

Boktips!

Kombinationen fredag och augusti innebär ett mycket lugnt förlag. Inga chefer syns till heller. Vi som är här väljer att utnyttja situationen på lite olika sätt. Vi är indelade i två läger kan man säga. De som passar på att jobba hårt nu när ingen stör, och de som passar på att dricka mycket kaffe. Jag är förstås undantaget som bekräftar reglen och gör lite allt möjligt.

Vad sägs om ett boktips så här på fredagen? Fast inte på den där sidan som ingen besöker. Vi tar det här istället tycker jag. Känner ni att ni inte riktigt hinner med att läsa alla de där klassikerna som man bör ha läst om man vill kunna kalla sig något så när litterär? Känn ingen skam. Fuska! Läs den här boken av Henrik Lange (Kartago Förlag).Boken är en komprimerad samling av åttio av de största verken ur litteraturhistorien. Varje bok sammanfattad i fyra serierutor. Ni hittar allt från Brott och straff och Gösta Berlings saga till Bibeln och Godnatt Alfons Åberg. Läs och känn er belästa. Trevlig helg!

1 kommentar:

Fia sa...

Jag vill bara spä på boktipset med att den är världens bästa gå-bort-på-middag-present. Är middagen tyst och tråkig (vissa är ju onekligen det) kan man börja prata om boken.

 
Blogg listad på Bloggtoppen.se